Logo

EMDR

Je klachten aanpakken met EMDR

Als je last hebt van angst, verdriet, boosheid, somberheid, vermijdingsgedrag, lusteloosheid, schuld, nare dromen, slaapproblemen dan kan EMDR een oplossing zijn. Deze voorbeelden van aanhoudende of steeds terugkerende gevoelens en klachten kunnen veroorzaakt zijn door onverwerkte gebeurtenissen. Dat kan een eenmalig trauma zijn of herhaaldelijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld uit je jeugd. Maar het kan ook zijn dat bepaalde gevoelens, zoals angst, geleidelijk aan tijdens je leven zijn ontstaan. Met behulp van EMDR kun je gevoelens van vroeger die nu nog effect hebben op je functioneren verwerken.

Angsten en fobiën

EMDR is ook een doeltreffend instrument bij angsten en fobieën. Het gaat hier om diep ingesleten patronen die door toepassing van EMDR hun kracht verliezen. Het gevoel dat steeds opnieuw automatisch wordt opgeroepen wanneer je geconfronteerd wordt met datgene waarvoor je bang bent, is een onverwerkt gevoel. Het slijt niet weg, integendeel: het wordt telkens opnieuw aangewakkerd. Met EMDR kun je die emotionele onverwerkte lading versneld verwerken.
 
Bij een specifieke fobie (zoals bijvoorbeeld angst voor spinnen, of angst voor water) kan het overwinnen van je angst soms heel snel gaan. Bij andere fobieën, die dieper zijn ingesleten en meer effect hebben op je persoonlijk leven, is meestal een stapsgewijze vooruitgang te bemerken. 

Een groot voordeel van EMDR is dat je in staat bent om je angst geleidelijk van binnenuit te doven. Je begint je eerst vrijer te voelen en meer ruimte te krijgen voor nieuw gedrag, waarna je weer geleidelijk datgene gaat doen waar je vroeger bang voor was.

EMDR of andere therapie?

EMDR is een van de therapievormen die ik bied. Samen bepalen we in een intakegesprek of we deze vorm inzetten of ook andere manieren om beter in je vel te komen en jouw emoties te verwerken.

Wil je met mij aan de slag? Maak een afspraak of kies eerst voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur. Of lees eerst meer over mij of mijn werkwijze.